Da jeg som anmelder modtog denne bog i efteråret ”The Age of Outrage – How to lead in a Polarized World” tænkte jeg at emnet omkring ”Forargelse”, ”Vrede” og Polarisering” var superrelevant. Vreden og forargelsen mod en lang række virksomheder, institutioner og personer er udtalt, og en øget polarisering er et fact.
Hvordan skal jeg som virksomhedsleder dog lykkes at navigere i dette?. Lidet skulle jeg vide at her første uge i februar 2025 og med de hændelser, der fyger fra dele af det nordamerikanske kontinent er bogen i en eller grad endnu mere relevant. Må sige at det er sjældent at en bog ”timer” verdensånden 1-1. Et samfund med mere og mere vrede og mere og mere polarisering.
Forfatter er Karthik Ramanna professor fra Oxford, og tidligere Harvard. Alene det at læse hans historie i bogen er næsten hele bogen værd. Forfatteren har begået en virkelig interessant og velskrevet bog, omkring et emne jeg ikke tidligere har set beskrevet. Men hvor er det dog relevant. Mange er vrede over tingenes tilstand i omverdenen og lader deres vrede og forargelse gå ud over virksomheder eller institutioner– og i visse tilfælde med god ret.
Boganmeldelse
Fofattter: Karthik Ramanna
Titel: “The Age of Outrage – How to lead in a Polarized World”
Forlag: Harvard Business Review Press
Udgivet: 29. oktober 2024
Antal sider: 215
Pris: 25.00£
Score: 5 af 6 stjerner
Bogen er anmeldt af Søren Strunk-Sørensen, sss@hildebrandtbrandi.com
Altid dejligt når den næste sædvanlige gode HBR Redaktør sikrer at der er masser af gode cases i bogen. Jeg synes altid det er her læringen og inspirationen er størst. Her er der en række deep dive cases bla. med Johnson&Johnson, IKEA og Nestle. Især sidstnævnte med deres Indiske Maggie Noodle skandale og håndteringen af denne er god læsning.
Letlæst bog
Som anmelder holder jeg utroligt meget af de her relativt letlæste bøger fra HBR. Selvfølgelig kan der være nogle bøger fra samme forlag der er noget navlebeskuende, men det gælder bestemt ikke i denne. Faktuel, case baseret og med en stram struktur. Bogen er bygget op omkring en intro til forfatterens definition af ”The Age of Outrage” – hvis ikke andet så læs dette.
Derefter seks afsnit med en indre logik med masser af cases og et rammeværk for den leder / bestyrelse, der skal få sin virksomhed og medarbejdere sikkert igennem en skandale eller et ”hadangreb”. Især synes jeg at afsnit 3 ”Making Sense of the Moment” – hvor bl.a. London Metropolitan Police er case.
Lederens rolle
Når en virksomhed / institution i en mere og mere polariseret verden, og med alle mulige kanaler til at udgyde vrede og forargelse fra så er lederen nøglepersonen. Et ”angreb” kan ikke forståes, afbøjes, håndteres uden at lederen som en aktiv og synlig deltager. Bogen giver en lang række råd til at sikre den fortsatte robusthed ift. eventuelle efterfølgende ”angreb”. God inspiration. Jeg vil i denne sammenhæng nævne kapitel 7 ”How to Lead in a Polarized World” – hvor der trækkes på alt fra forfatterens egne erfaringer til de ”gamle Grækere”.
En overraskende god bog om et spændende emne
Når man læser denne udgivelse, får man virkelig lyst til at møde forfatteren til en hyggelig samtale. Det er altså ikke altid jeg får den følelse ved de nogle gange lidt kolde og konstaterende HBR udgivelser. Det er et absolut plus. Jeg giver bogen 5 stjerner af 6 mulige stjerner. Hvis den skulle helt i top synes jeg det havde klædt med lidt flere sammenfatninger, konklusioner og illustrationer (der er 5 SMÅ i bogen) Hvis du er leder, eller bestyrelsesmedlem i noget der kunne være en ”udsat” virksomhed / institution i DK ville jeg ikke tøve med at læse bogen. Udfordringen er bare at der ikke er nogen der som verden er i dag kan afskrive sig fra et muligt ”Outrage” !!
The Age of Outrage er et must-read for dem, der ønsker at lede effektivt i en æra, hvor vrede og forargelse synes allestedsnærværende.
Bogen er anmeldt af Søren Strunk-Sørensen, sss@hildebrandtbrandi.com
Læs mere
Alt for mange arbejdspladser er ikke for børn
Ny bog om kunstig intelligens overfor kunder får topkarakter
Ord, ord, ord! – og hvad de faktisk betyder i ledelse
Den selvledende organisation er et dilemmafyldt farvand
Nye tider kræver ny tilgang til ledelse – måske…. Ledelsesbog skyder forbi målet
Solid og systematisk lederhåndbog til digital modning
Ny bog gør op med de økonomiske modeller
Sammenhængskraft leder til succes – og implementering er afgørende
Inbound salg og markedsføring uden hjerte og sjæl
Tankevækkende, inspirerende og praksisnær AI-drejebog
Reflekteret og spændende udgivelse om en institution gennem mere end 150 år – Danske Bank
Indsigtsfuld inspiration om ledelse i forsvaret